Loading

Alegerea fotografului pentru nunta

Fotograful de nunta joaca un rol insemnat la evenimentele importante din viata noastra.

Astfel ca, alegerea unui fotograf profesionist, este obligatorie daca vrei ca albumul de nunta sa fie o amintire impecabila a celor intamplate.
Nu oricine care si-a cumparat un aparat foto mai acatarii, se poate si numi fotograf profesionist, indiferent de pretul aparatului. Desigur, calitatea aparatului foto conteaza enorm, iar in mod clar cine investeste cateva mii de euro intr-un aparat foto profesional este un fotograf profesionist, dar aceasta investitie poate fi facuta si de catre un membru al familiei sau un invitat, iar de aici vor aparea dezamagirile daca nu sunt surpinse in cel mai artistic mod momentele evenimentului.

 

Iata cateva sfaturi de urmat pentru a nu avea suprize neplacute cand veti privi pozele.
 1. Fotograful si cameramanul trebuie sa fie doua persoane diferite. O singura persoana nu poate face bine ambele sarcini.
 2. Discutati direct cu fotograful.  Pentru a incerca sa vanda, multe firme trimit la discutii o persoana cu abilitati de vanzare, altul decat fotograful, ori fotograful trebuie sa fie o persoana vesela, comunicativa si lipsita de incapatanare. El va sta aproape permanent in preajma voastra.
 3. Cereti un album intreg cu poze de la o nunta/eveniment. Astfel va veti face o idee ce si cum fotografiaza. Unii fotografi fotografiaza putin petrecerea.
 4. Este important istoricul si portofoliul fotografului. Un fotograf cu un istoric de activitate de cativa ani, are in portofoliu mii, poate zeci de mii de poze profesionale de inalta definitie. De obicei, acestia isi posteaza portofoliul pe internet pe site-ul propriu.
  Cum stii ca pozele sunt ale lui?

  • Pozele sunt la rezolutie si calitate mare
  • Insemnele de pe poze (acel watermark) sunt ale celui care pretinde ca le-a efectuat
  • Unele poze publicate le are si in albumele foto pe care le aduce cu scop de prezentare la discutii
  • Unele poze sunt facute in locatii cunoscute sau care pot fi verificate usor
  • Daca esti sigur ca unele poze sunt ale lui, fi sigur ca toate din portofoliu sunt, pentru ca un fotograf profesionist nu va copia de la altii din orgoliu de artist.
 5. Tineti cont de aparatura folosita. Daca aparatura este ieftina, va avea mult mai mult de munca la retusarile pe calculator, daca se poate retusa. Daca pretul convenit este foarte mic, volumul de munca va fi de asemeni mic, asa ca pozele finale nu vor fi de calitate.
Dupa eveniment, tot ce ramane sunt amintirile oferite de poze si filmari, nu aranjamentele, nu muzica, nu tortul, etc.

Leave a reply

Your email address will not be published.